Back to top

Šta odgovarate kad vas pitaju kako ste?

Šta odgovarate kad vas pitaju kako ste?

Da li vam se dešava da ne možete shvatiti šta zapravo osjećate ni kako vam je u nekoj situaciji? Jedan od najvažnijih koraka u ličnom rastu i razvoju jeste upravo – razumijevanje sebe.

Kada sebe razumijemo, sve se manje osjećamo neprijatno, a samoljubav sve više raste.

Danas većina ljudi ne zna da verbalizuje ili prepozna svoje emocije, što vodi manje kvalitetnijem životu nego što je onaj u osoba koje su emocinalno pismene. Nije tajna da oko emocija i osjećanja u psihologiji postoji više teorija i rasprava o tome šta one jesu, što je i jedan od razloga činjenici da čovječanstvo danas ne umije prepoznati koja to osjećanja ima.

Dio sadržaja “Emocija” Zorana Milivojevića

Knjiga Zorana Milivojevića je jedna od najboljih knjiga na ovu temu, napisana i za psihologe i one koji vole ovu nauku. Čitanjem ove knjige,  saznaćete šta je to anksioznost, a šta sreća i mnoštvo drugih emocija, prijatnih ili neprijatnih, koje utiču na naše živote.

Kada prepoznamo emocije koje imamo mi ili drugi ljudi, onda više znamo o tome kako da postupimo prema sebi ili prema ostalima.

Ova knjiga je jedan od načina koje ovo možete postići, a njen autor je jedan od najpoznatijih i najuspješnijih psihoterapeuta na našim prostorima.

“Sasvim pouzdano knjiga Emocije dr Zorana Milivojevića jeste najznačajnija knjiga srpske psihologije XX veka” -Dr Draško Ređep

Autor: Zoran Milivojević

Naziv knjige: Emocije

Izdavač: Psihopolis institut, Novi Sad

Godina: 2007.

Cijena*: 41.90km / 2.640,00 RSD

*Informacija o cijeni je preuzeta sa Psihopolisovog sajta, te podrazumijeva da različiti distributeri imaju mogućnost izmjene iste

 

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.