Back to top

5 najčitanijih tekstova u 2017.godini

5 najčitanijih tekstova u 2017.godini

5 najčitanijih tekstova u 2017.godini na jednom mjestu. Ako ste prvi put na mom sajtu, ovaj tekst može poslužiti kao vodič za razgledanje 🙂

1.Formule ljubavi: 28 iskrivljenih uvjerenja o ljubavi u knjizi Zorana Milivojevića

Broj pregleda : 1002

Pretpostavljam da ste čuli za ovu knjigu, ona je jedno od Zoranovih remek-djela, sasvim sigurno ima odgovor na sva pitanja koja se tiču ljubavnih problema, a ja sam izdvojila sva iskrivljena uvjerenja koja Zoran navodi. Super je ako neko od njih prepoznate kao ono što vam kvari vezu, pa bar znate da je to nešto što je popravljivo i što se dešavalo i drugima.

Ukoliko imate manje od 7 iskrivljenih predstava o ljubavi – smatrate se osobom koja ima veoma zdrav stav prema ljubavi. Normalna populacija u prosjeku ima između 7 i 15 ovakvih uvjerenja.

Formule ljubavi
Formule ljubavi

2.Top 5 filmova psihoterapijskog dejstva

Broj pregleda: 912

Filmovi mogu imati psihoterapijsko dejstvo, iz više razloga, identifikacija sa glavnim likom, inspiracija za drugačiji pogled, kao i sagledavanje istog problema iz drugog ugla. Izdvojila sam 5 filmova koji se tiču sledećih problema:

dobijanje otkaza,

kada se osjećate kao da vam ništa ne ide od ruke i kada vas svi osuđuju,

kada se borite sa besposlenošću, nedavno ste diplomirali ili razmišljate o pokretanju svog posla,

kada se nađete u potrazi sa smislom, nosite određeni teret ili vas grize savjest zbog nekih stvari iz prošlosti,

kada se sve okrene protiv vas, ali vi odlučite i dalje da se borite.

Top 5 filmova psihoterapijskog dejstva

3.Simptomi depresije ili da li ću se ikad opet osjećati dobro?

Broj pregleda: 418

U ovom tekstu prelazimo najčešće i glavne pokazatelje da depresija postoji, šta možete napraviti i da li koristiti antidepresive. Depresija je uvijek tu da nam ukaže da nešto ne valja i da na nečemu trebamo raditi, a najčešće je u pitanju to da nismo bili dobri sami prema sebi. Depresija nije kraj, već šansa za početak drugačije, zdravije veze sa samim sobom.

Simptomi depresije
Simptomi depresije

4.Kako voljeti sebe: 10 načina da sebi pokažete ljubav

Broj pregleda: 412

U ovom tekstu napisala sam 10 jednostavnih načina kako da sebi pokažemo ljubav i nježnost.Ukoliko vam je bilo koji od ovih prijedloga probudio nelagodu ili odbijanje, to znači da dosad sebi niste dovoljno izražavali ljubav. Ove prijedloge možete početi sami ispunjavati uprkos nelagodi koja će sa vremenom nestajati.

Kako voljeti sebe

5.Zašto me privlači odbijanje?

Broj pregleda: 407

Ovaj tekst je ujedno i prvi tekst na mom sajtu, a inspiraciju za njega sam našla iz brojnih razgovora sa djevojkama koje su patile za nekim ko ih nije htio. Kada ih neko neće, one sebe doživljavaju manje vrijednim, a ustvari, su drugačije od onog što taj momak želi. Manje vrijedno i drugačije su dva različita pojma. Postoji samo jedna osoba kao ti ili ja na ovom svijetu, a naš glavni zadatak je postizanje autentičnosti, kako bismo se baš takvi kakvi jesmo dopali drugima.

zašto me privlači odbijanje
Zašto me privlači odbijanje

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.